Aktor trakk tiltale om 20 år gamle overgrep mot halvsøster i Bergen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kort tid etter at rettssaken mot en mann i 30-årene hadde startet i Bergen tingrett, trakk påtalemyndigheten hele tiltalen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den tiltalte mannen sto tiltalt for overgrep mot halvsøsteren sin som skal ha blitt begått under siste halvdel av 1990-tallet. Da tiltalen ble lest opp i retten onsdag, erkjente mannens delvis straffskyld, skriver Bergens Tidende.

Overgrepene skal ha skjedd da den tiltalte var i tenårene og halvsøsteren var under ti år. Over en periode på flere år skal storebroren jevnlig ha begått overgrep. Den fornærmede kvinnen fortalte først for noen år siden om overgrepene hun var utsatt for både i Bergen og på Østlandet. Hun utviklet omfattende psykisk sykdom som følge av overgrepene.

Da saken var oppe i retten i forrige uke, trakk aktor hele tiltalen kort tid etter at den var blitt lest opp i retten. Årsaken var at forholdene var foreldet. Det var den tiltaltes forsvarer, advokat Tom-Daniel Karlstad, som hadde fått mistanke om at saken kunne være foreldet så sent som dagen før den skulle opp i retten.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg spilte det da inn til aktor. Etter opplesningen av tiltalen, og etter at min klient hadde erkjent delvis skyld, ble det en pause. Så kom aktor tilbake og trakk tiltalen, sier Karlstad til avisen.

Forholdene var allerede foreldet da saken ble anmeldt i 2016, noe forsvareren mener er synd for både klienten og halvsøsteren og noe påtalemyndigheten burde oppdaget.

– Begge har måttet stå i denne prosessen i flere år, med blant annet avhør og innkalling til rettssak, sier advokaten.