Advokat: – Berg kjent med avtalerykter

Frode Bergs norske forsvarer Brynjulf Risnes sier hans klient er kjent med ryktene om en utleveringsavtale.
Frode Bergs norske forsvarer Brynjulf Risnes sier hans klient er kjent med ryktene om en utleveringsavtale. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den spionasjedømte nordmannen Frode Berg venter utålmodig på nyheter om sin egen situasjon og er kjent med ryktene om en avtale, ifølge advokat Brynjulf Risnes.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

64-åringens norske advokat sier tirsdag formiddag at det ikke er noe nytt om en eventuell løslatelse og utveksling av nordmannen.

– Nei, ambassaden besøkte ham i går. Han er kjent med ryktene om avtalen og er naturligvis utålmodig, skriver Risnes i en SMS til NTB.

– Vi vet dessverre ikke noe mer om når en utveksling vil skje, sier han.

Nyhetsbyrået BNS i Litauen meldte sist uke at Russland og Litauen er enige om å utveksle to russere mot to litauere og en ikke navngitt nordmann som er dømt i Russland. Berg er den eneste nordmannen som soner en spiondom i Russland.

Holdet i påstandene syntes forsterket da det torsdag ble fremmet et lovforslag i det litauiske parlamentet som kan gjøre det lettere å utlevere russerne.

Berg ble i april dømt til 14 års fengsel for spionasje. Han ble pågrepet i Moskva i desember 2017 og har sittet fengslet siden.

Samtidig har det vært spekulert på om en løslatelse av Berg kan skje i tilknytning til 75-årsmarkeringen av frigjøringen av Finnmark fredag. Kong Harald, statsminister Erna Solberg (H) og Russlands utenriksminister Sergej Lavrov er blant gjestene under markeringen.