Mattilsynet avviste flere tonn kjøtt i grensekontroll

Et parti med 11.400 kilo lammekjøtt ble avvist i Mattilsynets grensekontroll i august, fordi kjøttet var for varmt.
Et parti med 11.400 kilo lammekjøtt ble avvist i Mattilsynets grensekontroll i august, fordi kjøttet var for varmt. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Mattilsynet avviste 11.400 kilo fryst lammekjøtt fra New Zealand i grensekontroll, på grunn av for høye temperaturer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kjøttet ble importert av Unil, som er ansvarlig for import, utvikling, innkjøp og markedsføring av produkter under Norgesgruppens merker, skriver Nationen.

Dypfryste næringsmidler skal ha temperaturer på -18 grader eller kaldere. Målingene av kjøttpartiet viste imidlertid temperaturer mellom -9 og -16,1 grader, skriver Mattilsynet i rapporten.

Grensekontrollen ble utført 22. august i år.

Konteineren var overfylt og hadde kartonger med kjøtt stablet fra gulv og helt opp til taket. Jo nærmere veggen og dørene varene befant seg, jo høyere var temperaturen, står det videre.

– Lammekjøttet er sendt i retur til opprinnelseslandet, i henhold til regelverket. Dette medfører ingen direkte økonomiske tap for oss. Den største utfordringen er at vi vil stå uten varer i en periode, sier kommunikasjonssjef Kine Søyland i Norgesgruppen.

Hun understreker at kjøttet var tiltenkt offshore og storhusholdning.

– Kjøttet ble lastet om i ny konteiner fordi man antar at det er en feil med konteineren. Det har aldri vært noen risiko for at disse varene skulle bli solgt i Norge, legger hun til.