Bare én brannmann brukte bilbelte i ulykken i Kvinesdal

En person omkom under en utrykning i Kvinesdal i Vest-Agder i sommer. Undersøkelser viser av en av fem i brannbilen brukte bilbelte, opplyser Havarikommisjonen
En person omkom under en utrykning i Kvinesdal i Vest-Agder i sommer. Undersøkelser viser av en av fem i brannbilen brukte bilbelte, opplyser Havarikommisjonen Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Bare én av brannmennene brukte bilbelte da Frank Oddvar Thoresen (59) omkom under en utrykning i Kvinesdal i Vest-Agder, opplyser Statens havarikommisjon.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Undersøkelser har vist at det kun var føreren av brannbilen som brukte bilbelte, skriver Lister24.

En brannbil kjørte av veien da den rykket ut på et mulig livreddende oppdrag søndag 14. juli. Ulykken skjedde på Vesterdalsveien på fylkesvei 465 ved Omland i Kvinesdal i Vest-Agder.

I brannbilen satt fører og fire passasjerer. En av passasjerene ble kastet ut av førerhuset og omkom av skadene han ble påført, skriver Statens havarikommisjon i sin rapport.

Bakgrunn: En død etter at brannbil kjørte av veien

Føreren og det øvrige mannskapet kun fikk lettere skader. To av dem ble kjørt til sykehus.

– Det er viktig at alle skjønner betydningen av å bruke bilbelte, sier avdelingsdirektør Rolf Mellum i Statens havarikommisjon.

Dette er den eneste informasjonen Havarikommisjonen har offentliggjort fra sine undersøkelser. Videre undersøkelser skal dokumentere hendelsesforløpet og avdekke årsaken til ulykken.

Brannbilen traff en stein eller en fjellnabb i grøften. Brannbilen fikk store materielle skader som følge av sammenstøtet.

Les også: Kollegaer hedret brannmann som omkom i trafikkulykke i Kvinesdal