Dette skjer i dag

Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Foto: Berit Roald / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dette er blant de ventede hendelsene søndag 20. oktober.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Årets TV-aksjon

TV-aksjonen har blitt arrangert av NRK en søndag i oktober hvert år siden 1974. Pengene fra årets aksjon går til CAREs arbeid for kvinners rettigheter i ni land: Niger, Mali, Kongo, Burundi, Rwanda, Myanmar, Afghanistan, Jordan og Palestina.

Dronning Sonja er TV-aksjonens høye beskytter. Hun gjester TV-aksjonens sending fra Oslo rådhus.

EU-ambassadører møtes

Tidlig søndag skal EU-ambassadører møtes for å diskutere forespørselen fra Storbritannia om å utsette brexit nok en gang.

Lørdag ettermiddag stemte et flertall i Underhuset for en utsettelse av brexit. EU må godkjenne utsettelsen før den trer i kraft.

Henter ut overvåkingsbilder

Politiet skal søndag hente ut overvåkingsbilder fra en heis på Romsås senter etter at en mann i 40-årene natt til søndag ble angrepet av en ungdomsgjeng.

Fornærmede selv husker ingenting fra hendelsen, og det er ingen mistenkte i saken. Men politiet venter at de søndag skal kunne hente ut overvåkingsvideo som vil gi dem en bedre oversikt over hva som skjedde en halvtime over midnatt.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Venstre-frist

Fristen for å komme med innspill til valgkomiteen i Venstre går ut ved midnatt natt til mandag.

Venstre-leder Trine Skei Grande har sagt hun ønsker å fortsette, mens det ennå ikke er kjent hva nestlederne Ola Elvestuen og Terje Breivik ønsker. Valgkomiteen skal diskutere forslagene neste uke.

Menneskekjede ved synagoge i Berlin

Demonstrasjonen mot antisemittisme finner sted ved den nye synagogen i den tyske hovedstaden søndag ettermiddag.

Også forrige søndag samlet flere tusen mennesker seg i sentrum av Berlin under mottoet «Ikke engang en tomme: Død over antisemittisme og rasisme» for å vise støtte etter det nylige angrepet mot en synagoge i byen Halle.

Nye aksjoner planlagt i Hongkong

Det er planlagt en stor demonstrasjon mot maskeringsforbudet i Hongkong.

De stadig mer voldsomme protestene startet for over fire måneder siden mot en lov som åpnet for å utlevere folk til Fastlands-Kina. Lovforslaget er siden trukket tilbake, men protestene er utvidet til å gjelde krav om demokratiske reformer og motstand mot kinesisk innflytelse.