Drapssiktede i Bergen snakket «skotsk» på vei hjem

En 27-årig mann i er siktet for drap på Ronny Nygård som ble funnet død på parkeringsplassen til Rema 1000 i Hesthaugvegen, Åsane, lørdag 1. juni. Illustrasjonsfoto: Marit Hommedal / NTB scanpix
En 27-årig mann i er siktet for drap på Ronny Nygård som ble funnet død på parkeringsplassen til Rema 1000 i Hesthaugvegen, Åsane, lørdag 1. juni. Illustrasjonsfoto: Marit Hommedal / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Etter at den nå drapssiktede 27-åringen var i kontakt med avdøde Ronny Nygård på Åsane, tok han en drosje og snakket skotsk, men betalte med eget bankkort.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fredag må 27-åringen stille i et nytt fengslingsmøte i Bergen tingrett. Han nekter straffskyld og vil begjære seg løslatt, opplyser advokat Einar Råen til Bergensavisen. Politiadvokat Kristine Knutsen-Berge vil på sin side be om fire nye uker i varetekt.

43 år gamle Ronny Nygård ble funnet død 1. juni på en parkeringsplass i Åsane i Bergen, et par hundre meter sør for bussterminalen, og dødsårsaken er fremdeles uklar. Politiet trodde det kunne være en ulykke, men 27-åringen, som først hadde status som vitne i saken, ble etter hvert drapssiktet og pågrepet 21. august.

Ifølge Bergensavisen er han siktet på grunnlag av en rekke indisier, inkludert DNA-spor og overvåkingsbilder fra bussterminalen som påviser kontakt mellom avdøde og siktede den aktuelle natten. På videoen fra bussterminalen går de to sammen, og 27-åringen peker i retning av åstedet.

Ifølge BA kom en drosjesjåfør med informasjonen som gjorde at politiet sporet opp siktede. Drøyt en halv time etter det angivelige drapstidspunktet skal han ha kjørt 27-åringen hjem i taxi fra et sted like ved der den drepte ble funnet morgenen etter.

Sjåføren husket godt at passasjeren pratet engelsk med en slags skotskaktig aksent da han satte seg i taxien, noe han reagerte på. Deretter betalte passasjeren med eget bankkort, så det var ikke så vanskelig å spore ham opp for politiet.

Politiet vil ikke kommentere om det er nye opplysninger i saken som styrker eller svekker mistanken.

Råen opplyser at hans klient har vært til ett avhør de siste fire ukene, og at det var en gjennomgang av tidligere avhør.

Personvernpolicy