Meteorolog: – Det er et ordentlig høstvær

Gråvær og regn i Frognerparken i Oslo. Øst- og Sørlandet får et skikkelig høstvær i helga.
Gråvær og regn i Frognerparken i Oslo. Øst- og Sørlandet får et skikkelig høstvær i helga. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

I helgen blir det fint vær i nord og vest, men i sør og øst blir det innevær mens regnet tapper på ruta.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– På Vestlandet og i Trøndelag kan man la sydvesten ligge i helgen, men den kommer nok fram igjen til mandag, sier statsmeteorolog Kristian Gislefoss til NTB.

I vest blir det grått før solstrålene skinner. Fra fredag til søndag blir det 10 til 13 plussgrader. Mandag kommer de tunge skyene tilbake, og det blir trolig regn på Vestlandet.

– Det blir heldigvis rolige vindforhold og lite som tyder på action, sier Gislefoss.

Ekspertens råd: Skift dekk allerede nå!

Finvær og frostnetter

Trøndelag får mye av det samme som Vestlandet, en blanding av sol og skyer. Finværet kommer i helga, men det ser ut til at det blir flere frostnetter. På dagtid kan man vente fem-seks plussgrader. Fra mandag kommer også gråværet til Trøndelag.

Både på Sør- og Østlandet blir det grått og nedbør fram til søndag.

– Det er et ordentlig høstvær. Selv om det blir vesentlig bedre temperaturer fra mandag, er ikke 7–8 plussgrader noe å rope hurra for, sier statsmeteorologen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nord-Norge har hatt mye finvær i det siste, og det ser ut som det holder seg fram til søndag. Utover søndag kommer det mer skyer og regn. På Finnmarksvidda blir det minusgrader og snø.

Aktuelt: Politioverbetjent advarer mot sparkesykkel-vinter

Vinterdekk

– I nord kommer det inn kaldere luftmasser, og i høyden faller nedbøren som snø eller sludd. Det kan også falle snø langs kysten i Nord-Norge, sier Gislefoss.

Statsmeteorologen oppfordrer folk til å følge med på værvarslet. Fra Trøndelag og nordover kan det være lurt å skifte til vinterdekk. Også i fjellet i Sør-Norge blir det snøvær.