De sju voldtektssiktede i Hønefoss fremstilles trolig for varetektsfengsling onsdag

De sju mennene som er siktet for grov voldtekt mot en ung kvinne i Hønefoss, blir trolig fremstilt for varetekt onsdag. Foto: Ole Edvin Tangen / NTB scanpix
De sju mennene som er siktet for grov voldtekt mot en ung kvinne i Hønefoss, blir trolig fremstilt for varetekt onsdag. Foto: Ole Edvin Tangen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

De sju mennene som er siktet for grov voldtekt av en ung kvinne i Hønefoss, fremstilles trolig for varetektsfengsling onsdag, opplyser politiet til NRK.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Politiet har fått tak i nok tolker til at vi kan få avhørt de sju mennene, sier politiadvokat Ole Jacob Garder i Sørøst politidistrikt til NRK.

Garder bekreftet tidligere tirsdag til NTB at det var snakk om personer av østeuropeisk opprinnelse. De har ikke norsk statsborgerskap, men har trolig oppholdt seg i landet en stund, ifølge Garder.

Den grove voldtekten skal ha skjedd natt til tirsdag, og kvinnen i 20-årene oppsøkte en venninne kort tid etter hendelsen.

– Hun fortalte henne hva hun hadde blitt utsatt for. Det skal ha vært fem-seks personer som var delaktig i selve voldtekten. Så ble politiet kontaktet av venninnen, og vi rykket ut til en adresse der sju personer ble pågrepet, sier Garder.

Kvinnens advokat opplyser til NRK at kvinnen vil bli avhørt i løpet av onsdag.