Norske leger med klimaopprop til Stortinget

Over 60 norske leger har undertegnet et opprop som mandag blir overlevert Stortingets presidentskap i anledning FNs klimatoppmøte i Santiago desember. Her stortingspresident Tone Wilhelmsen Trøen- Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Over 60 norske leger har undertegnet et opprop som mandag blir overlevert Stortingets presidentskap i anledning FNs klimatoppmøte i Santiago desember. Her stortingspresident Tone Wilhelmsen Trøen- Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Over 60 norske leger har undertegnet et opprop som blir overlevert Stortingets presidentskap i anledning FNs klimatoppmøte i Santiago i Chile i desember.

I mellomtiden inviteres flest mulig leger og legestudenter til å underskrive oppropet med overskriften «Leger krever klimahandling nå!».

Legene mener at de menneskeskapte klimaendringene er den største trusselen mot verdens folkehelse i dag og krever en radikal endring av Norges klima- og oljepolitikk.

Les også: Statssekretær Rotevatn (V): Klima-nederlag for alle partier

De krever blant annet at Norge starter utfasing av produksjon av olje og gass nå og kutter egne klimagassutslipp mer enn det som ifølge FNs klimapanel er nødvendig for å begrense global oppvarming.

Kommentar: Menn som hater Greta

Blant dem som har skrevet under, er tidligere miljøvern-, justis- og sosialminister Wenche Frogn Sellæg (H), tidligere helseminister Werner Christie (Ap) og de tidligere barneombudene Trond-Viggo Torgersen og Anne Lindboe.

Les også:

Klima-vaktbikkje advarer mot «karbon-boble»

Støre: Klima viktigste sak til valget 2021

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært