Mette-Marits boktog inntar Tyskland

Kronprinsesse Mette-Marit om bord på det norske litteraturtoget i 2018. I Tyskland stiller Deutsche Bahn et spesialchartret tog til rådighet for kronprinsessen og hennes forfatterfølge. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix.
Kronprinsesse Mette-Marit om bord på det norske litteraturtoget i 2018. I Tyskland stiller Deutsche Bahn et spesialchartret tog til rådighet for kronprinsessen og hennes forfatterfølge. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er ventet et massivt presseoppbud når kronprinsesse Mette-Marit tar sitt mye omtalte litteraturtog fra Berlin til Frankfurt med stopp i Köln.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg tror det blir veldig spennende og ganske krevende. Jeg gleder meg veldig. Det er jo litt stort at litteraturtoget skal til Tyskland, sa Mette-Marit til NTB tidligere i høst.

Hvert år siden 2014 har kronprinsessen fylt opp togvogner med bøker og forfattere og dratt rundt i Norge for å lese og glede seg over litteraturen.

Nå står en litt annen reise for tur. Mette-Marit skal tirsdag åpne bokmessen i Frankfurt og ankommer med stil:

I et tog Deutsche Bahn har stilt til disposisjon, skal kronprinsessen og flere av Norges mest kjente forfattere boltre seg over to dager.

– Jeg håper vi får anledning til å vise et bredt knippe med norske forfattere i Tyskland. Det er jo hovedformålet med turen, sier kronprinsessen.

Første etappe går fra Berlin til Köln mandag, og da blir hovedtemaet norsk- barne og ungdomslitteratur.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Mette-Marit fikk tekst om kong Haralds død i fanget

– Barn fra skoler i Berlin vil møte forfatterne Maria Parr og Jostein Gaarder som leser fra sine bøker, og delta på tegne-workshop i regi av illustratørene Anna Fiske og Svein Nyhus, opplyser Slottet.

På tirsdagen fortsetter toget fra Köln til Frankfurt, hvor kronprinsessen skal åpne verdens største bokmesse. Med på toget er blant annet Maja Lunde, Herbjørg Wassmo, Lars Saabye Christensen, Lars Mytting og Erik Fosnes Hansen.

Med seg i bagasjen har kronprinsessen også essay- og novellesamlingen «Hjemlandet», som hun selv har vært medredaktør på. Boken ble lansert på norsk i september, men skal nå presenteres på tysk.

Les også: Nettavisen og Dagbladet gjenga Dureks intime sex-detaljer: – Han bør beskyttes mot seg selv