Savnet turgåer funnet død etter elleve år

Øivind Børø (fremst), Jon Halland (t.h.) og Arild Andersen var blant dem som stilte som frivillige letemannskaper under leteaksjonen etter Johansen.
Øivind Børø (fremst), Jon Halland (t.h.) og Arild Andersen var blant dem som stilte som frivillige letemannskaper under leteaksjonen etter Johansen. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Egil Steinar Johansen (66) ble meldt savnet etter en tur i Kanadaskogen i Bergen i 2008. Nå er han funnet, elleve år etter han forsvant.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den savnede turgåeren ble funnet i forrige uke, opplyser avsnittsleder Svein Føllesdal ved Bergen Vest politistasjon, ifølge Bergens Tidende.

Johansen dro på tur i Kanadaskogen 16. september 2008. Den turvante 66-åringens bil sto parkert i nærheten av turområdet, og en stor leteaksjon ble iverksatt med blant annet miniubåt, dykkere og helikopter med varmesøkende kamera.

– Vi hadde en veldig omfattende leteaksjon, der vi nærmest endevendte Kanadaskogen. Det er nå en lettelse å få svar, sier Føllesdal til NRK.

I en uttalelse fra familien står det at de er takknemlige for all innsatsen som er lagt ned i forbindelse med forsvinningssaken.

Det er ikke mistanke om at noe kriminelt tilstøtte turgåeren da han forsvant i 2008.