Sandnes-borgere kan kroppsvisiteres uten mistanke

Politiet i Sandnes har fått fullmakt til å visitere personer i sentrum av byen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Politiet i Sandnes har fått fullmakt til å visitere personer i sentrum av byen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet i Sandnes har fått fullmakt til å visitere både fotgjengere og bilister i Sandnes sentrum. De ønsker å beslaglegge kniver.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det har den siste tiden vært flere meldinger om trusler og vold hvor kniv eller andre stikkvåpen er brukt i byen, skriver Stavanger Aftenblad.

Politioverbetjent Cecilie Heggli ved Sandnes politistasjon sier at flere nå er redde for å oppholde seg i Sandnes sentrum.

– Folk føler seg utrygge. Det er svært usannsynlig at folk skal bli utsatt for knivvold, men samtidig tar vi dette på største alvor. Vi har et inntrykk av at det i dag bæres kniv oftere enn tidligere, sier hun.

Bare tirsdag denne uken ble 50 personer visitert, uten å finne stikkvåpen. Heggli sier at beslutningen om visitasjon er tatt av politimester Hans Vik, og at politiloven paragraf 7a åpner for dette.

– Beslutningen om visitering gjaldt ikke bare tirsdag. Den gjelder fremdeles, sier Heggli, som ikke ønsker å si nøyaktig hvor lenge.