Drapsforsøkssiktet far begjært varetektsfengslet

Politiet tauer inn en bil i forbindelse med at en mindreårig er funnet kritisk skadd etter en voldshendelse i en privatbolig på Kapp i Østre Toten. Personen er fløyet til Ullevål sykehus i Oslo med livstruende skader.Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Politiet tauer inn en bil i forbindelse med at en mindreårig er funnet kritisk skadd etter en voldshendelse i en privatbolig på Kapp i Østre Toten. Personen er fløyet til Ullevål sykehus i Oslo med livstruende skader.Foto: Berit Roald / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Mannen som onsdag ble pågrepet på Toten, siktet for drapsforsøk på sin 15 år gamle sønn, ble torsdag begjært varetektsfengslet i fire uker.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Han møtte ikke selv til fengslingsmøtet i Gjøvik tingrett torsdag ettermiddag. Han er i politiets varetekt, har erkjent handlingen og samtykker til fengsling.

15-åringen behandles for livstruende skader på Ullevål sykehus, dit han ble fløyet med luftambulanse etter å ha blitt funnet livløs på åstedet.

I 14-tiden torsdag opplyste etterforskningsleder John Eivind Melbye i Innlandet politidistrikt til VG at tilstanden hans er stabil, men at han fortsatt betegnes som kritisk skadd.

Politiet fikk melding om hendelsen klokka 8.38 onsdag morgen, og flere patruljer rykket ut til en bolig på Kapp i Østre Toten i Oppland. Et vitne hadde hørt skrik og rop fra boligen og sett en kvinne som ropte om hjelp, skrev Oppland Arbeiderblad.

Politiet har betegnet hendelsen som en dramatisk familietragedie som har rammet hele bygda.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Beslagla bil

Verken far eller sønn har vært i kontakt med politiet før voldsepisoden. Politiet har beslaglagt en bil som faren kjørte vekk fra åstedet i. Bilen var parkert ved Kapp kirke, like i nærheten av åstedet, skriver Oppland Arbeiderblad.

– Siktede ble pågrepet i bilen som siden ble tauet bort, bekrefter Melbye til Dagbladet.

Han sier videre at pågripelsen var udramatisk, og at Kripos har bistått med tekniske undersøkelser av bilen.

– Politiet har et klart bilde av hendelsesforløpet, men på det nåværende tidspunkt ønsker vi ikke å gå mer i detalj, sier han.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Siktedes forsvarer, advokat Håvard Fremstad, sa til NTB onsdag at hans klient er preget av den alvorlige situasjonen, men at han etter forholdene er ved god psykisk og fysisk helse. Faren ble avhørt i flere timer onsdag.

– Han har forklart seg greit, detaljert og veldig selvstendig, sa Fremstad.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sønnen har fått oppnevnt Inger Marie Støen som bistandsadvokat.

Åpent hus

Østre Toten kommune satte krisestab som følge av hendelsen og inviterer til åpent hus på Kapp Melkefabrikk torsdag kveld klokka 18. Kommunens kriseteam vil være til stede på møtet.

Kommunen har opprettet en krisetelefon og har sendt melding til foresatte til barn i skolen. Det oppfordres til at vi tar vare på hverandre, og snakker med barna på en skånsom måte, skriver kommunen på sin hjemmeside.

Kommunens ordfører Guri Bråthen sier til Dagbladet at det som har skjedd, oppfattes som uvirkelig.

– Jeg ser at innbyggerne her bryr seg om hverandre. De viser omtanke og omsorg, sier Bråthen.

Hun berømmer lokalbefolkningen som har avstått fra å spekulere på hva som skjedde.

– Vi sendte ut melding til alle foreldre med barn i grunnskolen og ba foreldrene ha en samtale med barna. Det er viktig at vi prater med ungene våre om det som skjedd, sier ordføreren.