Snartemo-sakenMann pågrepet og siktet for uaktsomt drap og promillekjøring

Politiet har pågrepet en person i forbindelse med at en fransk kvinne ble påkjørt og drept i Snartemo i Hægebostad i juni i år. En ukrainsk kvinne ble hardt skadd. Politiet har ikke bekreftet NRKs opplysninger, men holder pressekonferanse klokken 12.
Politiet har pågrepet en person i forbindelse med at en fransk kvinne ble påkjørt og drept i Snartemo i Hægebostad i juni i år. En ukrainsk kvinne ble hardt skadd. Politiet har ikke bekreftet NRKs opplysninger, men holder pressekonferanse klokken 12. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En mann i 20-årene er siktet for uaktsomt drap og promillekjøring etter at en kvinne ble funnet død og en annen hardt skadd i Snartemo i Vest-Agder i juni. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Mannen er siktet for uaktsomt drap, uaktsom grov kroppsskade, brudd på hjelpeplikten og promillekjøring, sa politiadvokat Hellek Rue i Agder politidistrikt under en pressekonferanse onsdag formiddag.

Den siktede er en mann i 20-årene og fra Vest-Agder.

– Han er tidligere avhørt i saken og vil bli avhørt videre i løpet av dagen. På bakgrunn av taktisk og tekniske undersøkelser mener vi at vi har skjellig grunn til mistanke, sier Rue.

Mannen ble pågrepet onsdag morgen.

Ingen flere pågripelser

– Siktedes bil er beslaglagt og undersøkes videre. Vi kan ikke se at det vil bli foretatt ytterligere pågripelser i saken, sier Rue.

Av hensyn til etterforskningen ønsker han ikke å gi nærmere opplysninger om mannen eller hva han foreløpig har forklart.

Tidlig søndag morgen 2. juni ble en 28 år gammel fransk kvinne funnet død på en øde grusvei i Snartemo i Hægebostad kommune. En annen kvinne i 20-årene fra Litauen ble funnet hardt skadd.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet mener at de to kvinnene ble påkjørt, noe også en foreløpig obduksjonsrapport har vist. Den skadde kvinnen har forklart at hun ikke husker noe av hendelsen.

Dugnad

De to kvinnene hadde vært på dugnad for festivalen The Bivrost Gathering som senere skulle vært arrangert i området, men som ble avlyst og deretter flyttet til Kvinesdal på grunn av det som skjedde.

– Alt jeg har å si nå er at jeg er glad for at politiet ser ut til å ha hatt en utvikling i saken, sier bistandsadvokat Jorunn Karin Ingebretsen.

En rekke personer er avhørt, og politiet har også beslaglagt flere kjøretøy i området. Senest i slutten av august beslagla politiet ytterligere en bil etter et tips.

Politiet har flere ganger bedt bilføreren om å melde seg, men uten resultat.