Frp vil ha dyreste modell for Forsvaret

Frps forsvarspolitiske talsperson Per-Willy Amundsen gir full støtte til forsvarssjefens råd. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Frps forsvarspolitiske talsperson Per-Willy Amundsen gir full støtte til forsvarssjefens råd. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Fremskrittspartiet varsler full støtte til forsvarssjefens anbefaling, som tar til orde for å bruke 25 milliarder kroner mer på Forsvaret i 2028 enn i dag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Forsvarssjef Haakon Bruun-Hanssen la tirsdag fram sitt fagmilitære råd. Blant fire modeller anbefaler han den dyreste og mest omfattende oppbyggingen av Forsvaret de neste årene, den såkalte modell A.

– Disse rådene er Frp forpliktet til å følge opp som følge av tydelige vedtak i partiets landsmøter om å styrke Norges forsvarsevne. Det gjelder både Frp i regjering og Frp på Stortinget, sier partiets forsvarspolitiske talsmann Per-Willy Amundsen.

– Etter Frps syn er det opplagt at vi må gå for alternativ A i det fagmilitære rådet, legger han til.

Amundsen viser til at dette rådet er i tråd med Frps forsvarspolitikk og det eneste alternativet som på tilfredsstillende vis møter sikkerhetssituasjonen Norge står overfor.

– Alternativ A er riktignok det klart dyreste alternativet, men det bør være uaktuelt å kompromisse på nasjonens sikkerhet for å spare penger, sier Amundsen.