16-åring fremstilles for fengsling etter knivstikking i Oslo

Artikkelen fortsetter under annonsen

En 16 år gammel gutt fremstilles tirsdag for varetektsfengsling, siktet for drapsforsøk etter å ha knivstukket en 18-åring på Veitvet i Oslo søndag kveld.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiadvokat Ingrid Hæren i Oslo politidistrikt sier til TV 2 at de vil begjære ham varetektsfengslet i to uker. Påtalemyndigheten mener det er fare for bevisforspillelse.

16-åringen satt mandag ettermiddag i politiavhør med sin forsvarer, advokat Bjørn Rudjord, til stede. Det er foreløpig ikke kjent hvordan gutten stiller seg til siktelsen.

Politiadvokaten sier at politiet bruker store ressurser på etterforskningen, blant annet for å finne et motiv.

Stukket i ryggen

– Vi utelukker ikke at det blir flere pågripelser i saken, sier Hæren.

Mandag morgen hadde politiet ennå ikke funnet kniven som skal ha blitt brukt. Leiligheten der pågripelsen fant sted er gjennomgått.

18-åringen ble stukket i ryggen. Ifølge politiet hadde han kritiske skader, men etter operasjon er han utenfor livsfare.

Varslet selv politiet

Knivstikkingen fant sted utendørs i 19.30-tiden. Den skadde varslet selv politiet om hendelsen fra en leilighet han hadde kommet seg inn i. Hav var ikke ved bevissthet da han ble lagt inn i ambulansen og kjørt til Ullevål sykehus.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

16-åringen ble pågrepet nær ti timer etter at politiet først meldte om hendelsen rett før klokka 20 søndag. Pågripelsen skjedde på Årvoll, noen kilometer fra Veitvet.

– Vi fikk opplysninger og tok noen taktiske etterforskningsskritt som gjorde at vi til slutt kunne pågripe ham. Han er en tidligere kjenning av oss, sier operasjonsleder Gjermund Stokkli i Oslo politidistrikt til NTB.