Regjeringspartiene uten flertall på måling

Regjeringen med statsminister Erna Solberg, Siv Jensen og Trine Skei Grande i spissen under åpningen av det 164. Storting. En måling Nationen og Klassekampen har fått utført viser at de får til sammen 60 mandater på Stortinget. I dag har de 88 mandater. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix
Regjeringen med statsminister Erna Solberg, Siv Jensen og Trine Skei Grande i spissen under åpningen av det 164. Storting. En måling Nationen og Klassekampen har fått utført viser at de får til sammen 60 mandater på Stortinget. I dag har de 88 mandater. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Venstre og KrF er begge under sperregrensa, og Høyre og Frp har til sammen nesten 10 prosent dårligere oppslutning enn ved 2017-valget, viser en måling.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De fire regjeringspartiene får til sammen 60 mandater på Stortinget på en oktobermåling Norfakta har gjennomført for Nationen og Klassekampen. I dag har de 88 mandater, og det trengs 85 for å få flertall.

Siden Norfakta startet med månedlige målinger for Nationen i 2008, har de borgerlige bare gjort det like dårlig én gang. Det var i juli i år, skriver Nationen.

– Dette er ikke godt nok. Nå har vi nettopp vært gjennom et lokalvalg, og det er helt naturlig at målingene bekrefter resultatet der, sier Høyre-nestleder og helseminister Bent Høie til avisen.

På målingen er både Venstre og KrF under sperregrensa, selv om Venstre går klart fram fra forrige måling. Partiene får henholdsvis 3,8 prosent og 3,3 prosent oppslutning.

Arbeiderpartiet og Sp får alene 79 mandater i målingen. Inkludert SV får de rødgrønne partiene 91 mandater og dermed et klart flertall.

1.000 personer deltok i målingen. Feilmarginen som helhet er inntil 3,1 prosent.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden