Politiet har anbudsrunde for å få hevet bil

Raset i Jølster gjorde enorme skader. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
Raset i Jølster gjorde enorme skader. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet arbeider med en anbudsrunde for å finne ut om det er mulig å heve bilen som ble tatt av raset som gikk i Jølster i sommer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vest politidistrikt er svært opptatt av at bilen skal heves og vi jobber nå med en anbudsrunde for å finne ut om det er mulig å heve bilen, og til hvilken kostnad. Anbudsrunden blir trolig avsluttet og vurdert rundt 8. oktober. Det er da opp til Politidirektoratet å avgjøre videre prosess, opplyser politiinspektør Arne Johannessen, som leder politiets driftsenhet i Sogn og Fjordane.

I etterkant av raset på fylkesvei 451 har det pågått et arbeid for å lokalisere bilen som ble tatt. I begynnelsen av august meldte Vest politidistrikt at bilen var funnet på 170 meters dypt, 660 meter ute i vannet. En mann omkom i raset, men er ikke funnet.

Anbudsrunden inngår i en evaluering av politiets arbeid i forbindelse med raset som gikk tirsdag 30. juli, og som ble publisert fredag.

Formålet med den interne evalueringen var å komme fram til eventuelle forbedringspunkter ved en tilsvarende fremtidig hendelse. Under evalueringen kom det fram enkelte punkter som kan være med å sikre bedre intern arbeidsflyt og kommunikasjon ved tilsvarende ekstraordinære hendelser i fremtiden, ifølge politiet.

– Disse har imidlertid ikke påvirket oppgaveløsningen i Jølster, men inngår som en del av vårt forbedringsarbeid, skriver politiet.