Etterforsker mistenkelig dødsfall i Kvæfjord

To kriminalteknikere gjør undersøkelser ved huset på Borkenes i Kvæfjord der en død person ble funnet død mandag.
To kriminalteknikere gjør undersøkelser ved huset på Borkenes i Kvæfjord der en død person ble funnet død mandag. Foto: Håkon Wikan / NTB scanpix

Politiet har satt i gang etterforskning av det de betegner som et mistenkelig dødsfall i Kvæfjord kommune i Troms. Den avdøde er foreløpig ikke identifisert.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Vi fikk torsdag tips om en død person, og på bakgrunn av de opplysningene rykket vi til stedet for å ivareta den døde personen. Vi fikk bekreftet at det dreide seg om en død person og betegner dødsfallet som mistenkelig, sier politisjef Frank Sletten i Harstad på en pressekonferanse fredag.

Politiet innkalte til pressekonferansen knyttet til en politiaksjon i Kvæfjord kommune torsdag.

– Vi kan nå ikke si noe om identiteten til den avdøde, og personen blir sendt til obduksjon for å gi større klarhet i hvem det er, sier Sletten.

Vil få flere svar

Sletten opplyser at politiet i løpet av de neste dagene vil få flere svar på hva som har skjedd og at resultatene av obduksjonen vil være klare i løpet av fredag.

– Vi er i en situasjonen der vi sitter på ganske uklare opplysninger om omstendighetene, sier Sletten og ber om forståelse for at det ikke er mye politiet kan gå ut med.

På spørsmål på pressekonferansen om hva slags type bolig det er der den avdøde ble funnet, svarer Sletten at de av etterforskningsmessige grunner ikke kan gå ut med det. Han sier imidlertid at det bor flere personer i boligen.

Bakgrunn: Mistenkelig dødsfall i Troms – siktet erkjenner ikke straffskyld

Kriminalteknikere på stedet

Politiet fikk melding om den døde personen ved 13-tiden torsdag. Det er tatt avhør av de personene som fant vedkommende, men kan ikke si noe som deres tilknytning til boligen.

Ifølge Harstad Tidende var to kriminalteknikere ved 16.30-tiden torsdag ved et hus på en eiendom i kommunen. Teknikerne tok bilder og ryddet.

Naboer har opplyst avisen om at en bårebil fra et begravelsesbyrå tidligere torsdag ettermiddag var på stedet sammen med politiet.

Personvernpolicy