Mange voldtektssaker på politiet i Agders bord er over ett år gamle

Artikkelen fortsetter under annonsen

22 voldtektssaker som Agder-politiet ikke har etterforsket ferdig, er over ett år gamle. Politidistriktet bryter dermed etterforskningsfristen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Per august i fjor var fem voldtektssaker hos politiet i Agder blitt eldre enn 12 måneder. Tilsvarende tall per august i år var 22 saker, skriver Fædrelandsvennen.

Leif Vagle, leder av seksjon for etterforskning i Felles enhet for etterretning, forebygging og etterforskning, sier til avisen at køen av voldtektssaker skyldes at politiet over tid har hatt en økning i antall saker om seksuelle overgrep og at mange av sakene er svært komplekse.

I 2016 fastsatte Politidirektoratet og Riksadvokaten en etterforskningsfrist av voldtektssaker på 130 dager.

– Det er korrekt at vi bryter fristen som er satt i disse sakene. Det er bekymringsfullt, og vi jobber kontinuerlig med tiltak for å jobbe mer effektivt i slike saker, sier Vagle til Fædrelandsvennen.

Politilederen sier at politidistriktet har fått tildelt ekstra penger, blant annet for å ta igjen etterslepet. Blant annet skal elleve nye stillinger inn i sedelighetsfeltet. Han sier også at et eget team skal etableres for de eldste sakene. Teamet har i første omgang en ramme på seks måneder. Vagle håper mange av de eldste sakene er saksbehandlet innen den tid.