Kjent advokat frikjent i ankesak

<p>Advokat Morten Andreassen er frikjent i lagmannsretten, etter å først ha blitt dømt til 30 dagers betinget fengsel i tingretten tidligere i år.</p>
Advokat Morten Andreassen er frikjent i lagmannsretten, etter å først ha blitt dømt til 30 dagers betinget fengsel i tingretten tidligere i år. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Advokat Morten Andreassen, som i februar ble dømt til 30 dagers betinget fengsel for blant annet planting av bevis, er frikjent i lagmannsretten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det opplyser hans forsvarer, Anders Brosveet, til TV 2.

– Jeg er glad for at lagmannsretten skriver så tydelig at hans hensikt var å unngå tukling med bevis, altså nettopp det motsatte av det han er tiltalt for, sier Brosveet.

Andreassen ble i Nedre Telemark tingrett i februar dømt til 30 dagers betinget fengsel og til å betale en bot på 30.000 kroner for å ha bidratt til å plante bevis og motarbeide politiets etterforskning.

Bakgrunn: Kjent advokat dømt for planting av bevis

Tingretten mente å ha funnet det bevist at Andreassen hadde ringt broren til sin ranssiktede klient og bedt ham plante 37.000 kroner hos deres felles mor. Samme kveld tilsto klienten et ran og forklarte politiet hvor de kunne finne pengene.

Andreassen har hele tiden bedyret sin uskyld og har forklart at han forsøkte å forhindre at det ble tuklet med bevis, ettersom hans klient tidligere skal ha uttrykt bekymring for at broren hadde rørt pengene.

I tillegg til sitt virke som advokat, har Andreassen vært manager for en rekke kjente norske artister.

Les også: Cecilia Brækhus tvangsutløser toppadvokater etter pengekrangel

Personvernpolicy