Mobbesaken i Drangedal: Person krever millionbeløp i oppreisning fra kommunen

Flere titalls tidligere elever ved Drangedal 10-årige skole har siden i fjor høst kontaktet advokat Vibeke Hein Bæra. De tidligere elevene sier at de har blitt mobbet ved skolene i Drangedal. De angivelige mobbesakene strekker seg tilbake til 1970-tallet. Illustrasjonsfoto: Karen Aarhus / NTB scanpix
Flere titalls tidligere elever ved Drangedal 10-årige skole har siden i fjor høst kontaktet advokat Vibeke Hein Bæra. De tidligere elevene sier at de har blitt mobbet ved skolene i Drangedal. De angivelige mobbesakene strekker seg tilbake til 1970-tallet. Illustrasjonsfoto: Karen Aarhus / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En av personene som hevder å ha blitt utsatt for mobbing gjennom flere tiår i Drangedal, krever nå et millionbeløp i oppreisning fra kommunen, ifølge forsvarer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kravet om oppreisning har blitt sendt til kommunen fra vedkommendes advokat Vibeke Hein Bæra. Kravet gjelder blant annet brudd på opplæringsloven, barneerstatning og diverse utgifter som har påløpt, skriver NRK.

– Vi har gitt kommunen en frist til 14. oktober med å besvare kravet. De har bedt om litt mer tid, sier Hein Bæra, som varsler at de vil ta saken til retten dersom kommunen ikke godtar kravet.

Siden i fjor høst har nær 70 tidligere elever ved Drangedal 10-årige skole kontaktet Hein Bæra. De tidligere elevene sier de har blitt mobbet ved skolen i kommunen. De angivelige mobbesakene strekker seg helt tilbake til 1970-tallet.

Bakgrunn: 49 har kontaktet advokat om mobbing i Drangedal – kan bli norgeshistoriens største mobbesak

Hein Bæra sier at det vil komme ytterligere krav fra flere av hennes klienter i nær fremtid.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi har fått innsyn i en rekke av sakene og mener det gir grunnlag for krav om oppreisning. Dette jobbes det med løpende, sier hun til NRK.

Hein Bæra har tidligere uttalt at sakene har mange likhetstrekk og at de som har blitt mobbet, ofte er innflyttere fra andre land eller steder. Noen har også blitt mobbet fordi de har utfordringer med ADHD eller dysleksi.

I juni skrev Drangedalsposten at saken ligger an til å bli norgeshistoriens største mobbesak.

– Det var nok en tid hvor dette ikke hadde det fokuset det har nå, og det er bare å beklage. Og at folk har fått ødelagt livene sine på grunn av dårlig oppførsel fra medelever og ansatte i tidligere tider, er sterkt å beklage, sa fungerende ordfører Arnt Olav Brødsjø i Drangedal til NRK i mai.