Frp-topp åpner for at Nord-nedlegging kan ende i kontrollkomiteen

Stortingsrepresentant Roy Steffensen (Frp) mener nedleggelsen av Nord universitets studiested på Nesna kan være i strid med Stortingets intensjoner. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
Stortingsrepresentant Roy Steffensen (Frp) mener nedleggelsen av Nord universitets studiested på Nesna kan være i strid med Stortingets intensjoner. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Frps utdanningstopp Roy Steffensen mener det er grunn til å undersøke om nedleggelsen av Nord universitets studiested på Nesna har skjedd på feil premisser.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Nordland Frp har hele veien vært tydelig på at beslutningsgrunnlaget for nedlegging av Nesna er galt. Det merker jeg meg at mange andre også er. Når folk ser ut til å være i tvil om hvorvidt faktagrunnlaget er riktig, tenker jeg kanskje at saken bør behandles i kontrollkomiteen, sier stortingsrepresentant Roy Steffensen (Frp) til Nationen.

Steffensen, som leder utdanningskomiteen på Stortinget, viser til at det under høringen som var tidligere denne uken, ble presentert informasjon som han mener er i direkte motstrid til det ledelsen ved Nord universitet har lagt fram.

Antyder kontrollsak

Han sier partiet er åpen for å diskutere om vedtaket om nedlegging strider mot intensjonene da Nord universitet ble slått sammen av Universitetet i Nordland, Høgskolen i Nesna og Høgskolen i Nord-Trøndelag i 2016, skriver avisen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Steffensen mener en kontrollsak er innenfor kontroll- og konstitusjonskomiteens mandat. Det å opprette en kontrollsak har verken blitt tatt opp i Frps stortingsgruppe eller mellom regjeringspartiene, ifølge Nationen.

Ap: – Oppsiktsvekkende av Frp

Arbeiderpartiet opplever signalene fra Steffensen som oppsiktsvekkende og vil nå be statsråd for høyere utdanning, Iselin Nybø (V), snarest redegjøre for Stortinget. Utdanningspolitisk talsperson Martin Henriksen mener utspillet må bety at Frp mener statsråden har sviktet i jobben sin.

– At Frp på Stortinget vil kalle inn en statsråd fra Venstre til kontrollkomiteen er alvorlig og oppsiktsvekkende. Vi har knapt sett noe lignende før, hevder han.

Studiestedene på Nesna og i Sandnessjøen ble 26. juni vedtatt nedlagt av styret ved Nord universitet.