Mann tiltalt for utleie av leiligheter til sexsalg

En 40 år gammel mann måte møte i retten i Stavanger i oktober, tiltalt for å ha lagt til rette for salg av seksuelle tjenester fra leiligheter i byen.
En 40 år gammel mann måte møte i retten i Stavanger i oktober, tiltalt for å ha lagt til rette for salg av seksuelle tjenester fra leiligheter i byen. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En 40 år gammel mann må møte i retten i Stavanger, tiltalt for å ha lagt til rette for salg av seksuelle tjenester fra leiligheter i byen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge tiltalen, som er tatt ut av statsadvokat Nina Grande, dreier det seg om sju leiligheter i Stavanger og én leilighet i Kristiansand, skriver Stavanger Aftenblad.

Flere av leilighetene som er nevnt i tiltalen, leide mannen gjennom Airbnb. Påtalemyndigheten mener å kunne føre bevis for at han har fremmet andres prostitusjon.

Påtalemyndigheten mener at 40-åringen, som er bosatt i Sandnes, skal ha rekruttert kvinner til prostitusjon i Norge.

– Med det mener vi ikke at tiltalte har fått kvinner til å begynne med prostitusjon, men at han har hatt en viss aktivitet for å få dem til Norge, sier politiadvokat Karen Mork i Sørvest politidistrikt.

Hun sier videre at påtalemyndigheten mener at tiltalte har tjent penger på de prostituerte.

Mannens forsvarer, advokat Knut Lerum, sier at hans klient erkjenner delvis straffskyld.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Han erkjenner å ha bestilt leiligheter til noen av dem, og også at han har hjulpet noen av dem ved å kjøre dem til og fra kunder, sier Lerum.

Tiltalte skal ha blitt kjent med noen av kvinnene da han arbeidet på et utested i Stavanger. Han skal ha skaffet mobiltelefoner til dem og ha hjulpet dem med å annonsere for sexsalget.

Det er satt av tre dager til rettssaken som er berammet i Stavanger tingrett 14. oktober.