Rederiet til kantret tråler vil ta over vaktholdet ved skipet

Den russiske tråleren Bukhta Naezdnik tippet over torsdag morgen ved kai i Breivika Havn i Tromsø etter å ha vært i brann siden onsdag.
Den russiske tråleren Bukhta Naezdnik tippet over torsdag morgen ved kai i Breivika Havn i Tromsø etter å ha vært i brann siden onsdag. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det russiske rederiet som eier tråleren som brant og kantret i Tromsø, har signalisert at de ønsker å ta over vaktholdet rundt havaristen, ifølge NRK.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

nnsatsleder Kaj Christiansen ved Tromsø brann og redningsetat har opplyst til kanalen at Murmansk Trawl Fleet vil overta.

– Det kan bli et skifte allerede mandag eller tirsdag. Det har de rett til, men vi må forvisse oss om at de som overtar jobben, kan følge med lensesystemet, ha en saneringsplan, miljøtiltak og alt som kreves ved en slik aksjon, sier innsatslederen til NRK.

Kan ta måneder å fjerne vraket

To til fire personer holder vakt ved tråleren døgnet rundt for å passe på at det ikke lekker olje fra det havarerte skipet.

Kystverket har også pålagt rederen å fjerne vraket, men det kan ta flere måneder.

Den russiske tråleren Naezdnik begynte å brenne onsdag. Like før klokka 9.15 torsdag morgen tippet tråleren over til siden, og store deler av skipet ble liggende under vann. Da hadde skipet stått i brann i nesten et døgn med en voldsom røykutvikling.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Forurensing ikke registrert lørdag

Kystverket satte fredag ut et mer omfattende lensesystem i Tromsø havn for å sikre mot eventuell lekkasje.

Om bord i det havarerte skipet er det 200.000 liter marin diesel og 2.700 liter ammoniakk i en tank.

Kystverkets overvåkingsfly har lørdag observert området rundt havaristen fra lufta. Det er ikke registrert forurensing fra vraket. Det har vært minimalt med lekkasjer, opplyser innsatslederen til NRK.