Politiet advarte om giftig røyk fra brann i Kopervik

Politi og brannvesen advarte beboere i Kopervik på Karmøy om asbest i røyken fra et hus som tok fyr i sentrum natt til lørdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det brant fremdeles i huset ved 5.30-tiden lørdag morgen. Det var ikke lenger spredningsfare og den giftige asbestrøyken var redusert, men ilden i skjulte bjelkelag var vanskelig å slokke. Deler av Kopervik sentrum var fremdeles sperret av, får NTB opplyst hos Sørvest politidistrikt.

Politidistriktet meldte først om brannen klokka 1.09. Like før klokka 2 advarte politiet befolkningen i området om røyken fra brannen som fremdeles pågikk.

– Brannvesenet opplyser at det er asbest i røyken, og den siger nordøst mot sentrum. Beboere i området bes holde vinduer og dører lukket. Det jobbes videre med å få folk som er ute å holde seg på god avstand fra røyken, opplyste politiet.

Det varen stund uvisst om noen befant seg i det nedlagte butikklokalet med en leilighet i andre etasje. En person bodde i huset, men politiet fikk til slutt kontroll på at denne personen ikke befant seg inne i bygningen

Røykdykkere fra brannvesenet gjennomsøkte likevel bygget, men måtte avbryte etter et grovsøk fordi det brant for heftig i bygningen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden