Labradoren «Jed» fant 10 kilo amfetamin i en skoeske

Tollere i Trøndelag avdekket ti kilo amfetamin i en skoeske.
Tollere i Trøndelag avdekket ti kilo amfetamin i en skoeske. Foto: Tolldirektoratet
Artikkelen fortsetter under annonsen

I en skoeske ved en bil som hadde kjørt i grøfta fant tollerne i Trøndelag 10 kilo amfetamin. Beslaget ble gjort i juli i år.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Saken startet med at tollerne med bistand fra politiet stoppet og kontrollerte to kjøretøy om morgenen 24. juli. Bilene ble observert da de med få minutters mellomrom kjørte inn i Norge via E14, og ble stoppet ved Venna.

– I den ene bilen fant vi en nøkkel, som ingen av de tre i bilene kunne gi en forklaring på. Etter hvert fant vi en bil som lå i grøfta et stykke fra kontrollpunktet, sierseksjonssjef Bjørn Arild Sørli til ABC Nyheter.

Tre norske statsborgere, i 20- og 30-årene, ble pågrepet av politiet på en kirkegård ved Flornes kort tid etter, opplyser Tollvesenet. De er fra Trondheims-området.

Det ble søkt fra denne bilen med både tolletatens og politiets tjenestehunder. Det var da labradoren Jed (8) fant en skoeske med ti kilo amfetamin.

– Esken var godt gjemt i terrenget, men ikke særlig langt fra bilen. Personen hadde antakelig ikke særlig mye tid, sier Sørli.

Hele hendelsen skjedde på norsk side. Grunnen til at den tredje bilen kjørte i grøfta er uklar.