Kallmyr toner ned dronetrusselen mot norsk olje og gass

Justisminister Jøran Kallmyr sier at norske anlegg er sikret og at det hele tiden jobbes med sikkerhetskontroll.
Justisminister Jøran Kallmyr sier at norske anlegg er sikret og at det hele tiden jobbes med sikkerhetskontroll. Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Norske olje- og gassanlegg er sikret, sier justisminister Jøran Kallmyr (Frp) til NRK. Samtidig vurderer han muligheten for flyforbudssoner og andre tiltak.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

For en uke siden ble Saudi-Arabias oljeindustri rammet av droneangrep.

Lørdag sa tidligere hærsjef Robert Mood til NRK at det vil være enkelt å ramme norske olje-, gass- og forsvarsinstallasjoner med droner, og at det er sannsynlig at aktører vil planlegge angrep mot norske oljeanlegg i fremtiden.

I et intervju med kanalen nedtoner justisminister Jøran Kallmyr sikkerhetstrusselen. Han sier at norske anlegg er sikret og at det hele tiden jobbes med sikkerhetskontroll. Samtidig vurderes flere sikkerhetstiltak.

– Vi må hele tiden vurdere sikkerheten vår og hvilke tiltak vi må sette i gang. Vi må også vurdere muligheten for å kunne ha flyforbudssoner og å gjøre aktive tiltak, slik at det ikke kan komme droner inn over disse områdene, sier han til kanalen.

Han legger til at når store droner med lastekapasitet blir allmenngjort, vil det være naturlig å ha en metode slik at man kan identifisere disse raskt.