Varm septemberdag flere steder

Fra venstre irske Ciara, Trini, Mary og Sinead, alle med etternavnet Wyer, benyttet finværet lørdag formiddag til en svømmetur foran Operaen i Bjørvika.
Fra venstre irske Ciara, Trini, Mary og Sinead, alle med etternavnet Wyer, benyttet finværet lørdag formiddag til en svømmetur foran Operaen i Bjørvika. Foto: Paul Kleiven / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det var strålende sol og finvær med temperaturer over 20 grader flere steder i Sør-Norge lørdag. Noen irske turister i Oslo benyttet finværet til en dukkert.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Klokka 14 lørdag ettermiddag ble det målt 19,8 grader på Bygdøy og 21,1 grader på Bjørnholt i Oslo. Over 20 grader ble det også målt i fylkene Akershus, Østfold, Hedmark, Buskerud, Vestfold, Telemark, og i Agder.

I hovedstaden fikk deltakerne i Oslo maraton et gjensyn med sommervarmen, og løpet ble en varm affære for de over 23.000 påmeldte løperne.

Varmen var imidlertid ikke til ulempe for alle. Utenfor Operaen benyttet de irske turistene Ciara, Trini, Mary og Sinead Wyer seg av finværet og tok en dupp i fjorden, selv om badetemeraturen nok ikke var sommervarm.

Søndag er været hakket mer usikkert mange steder i Sør-Norge, og skyer og tåke kan melde seg.