Manshaus har hatt kontakt med nynazistisk organisasjon

VIDEO: Terrorforsøket i moskéen i Bærum - Dette er saken
Artikkelen fortsetter under annonsen

Draps- og terrorsiktede Philip Manshaus (22) har vært i kontakt med personer i den nynazistiske organisasjonen Den nordiske motstandsbevegelsen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det bekrefter politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby i Oslo politidistrikt overfor TV 2.

– De undersøkelsene vi så langt har gjort, viser at denne kontakten ikke har hatt betydning for hans senere handlinger, sier Kraby.

Den nordiske motstandsbevegelsen kaller seg selv nasjonalsosialister. De ønsker å stoppe det de kaller masseinnvandring til Norden og kaste ut dem som ikke er av «den nordiske rasen».

Les også: Johanne (17) ble skutt på kloss hold i sengen

22-åringen skal ha blitt radikalisert for rundt to år siden, og holdningsendringene skjedde brått, ifølge politiet. Det er ikke funnet er konkret hendelse eller utløsende årsak som kan forklare radikaliseringen.

Politiet undersøker også om det har vært kontakt mellom Manshaus og terroristen Brenton Tarrant, som er siktet for terrorangrepet mot to moskeer i Christchurch på New Zealand. Manshaus omtalte Tarrant som et forbilde i forkant av terrorangrepet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Manshaus viste nazihilsen i retten

Manshaus har erkjent at han drepte stesøsteren, Johanne Ihle-Hansen (17) og at han skjøt seg inn i Al-Noor-moskeen i på Skui i Bærum. Han ble overmannet inne i moskeen og Ingen personer ble drept eller skadd i angrepet. Manshaus drepte stesøsteren fordi hun var av asiatisk opprinnelse, ifølge politiet.