René Karoli fengslet i fire uker – siktet for grove trusler

Rene «Roma» Karoli (t.h.) med sin daværende forsvarer, advokat Edvar Holm Bakke, under en rettssak i 2008. Arkivfoto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
Rene «Roma» Karoli (t.h.) med sin daværende forsvarer, advokat Edvar Holm Bakke, under en rettssak i 2008. Arkivfoto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

René Karoli (56) fra Oslo er varetektsfengslet i fire uker etter at politiet siktet ham for grove trusler, blant annet med skytevåpen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Karoli ble pågrepet i Oslo torsdag kveld. Politiet var bevæpnet da de pågrep ham, skriver NRK. Den aktuelle trusselsaken blir satt i sammenheng med en langvarig og pågående konflikt med en annen familie tilknyttet rommiljøet i Oslo.

Politiet fikk lørdag medhold i Oslo tingrett i sin begjæring om varetektsfengsling i fire uker med brev- og besøksforbud. Truslene har ifølge politiet blitt fremsatt over en lengre tidsperiode og via flere internettkanaler, ved minst ett tilfelle med bruk av en våpenlignende gjenstand politiet har tatt beslag i, skriver VG.

Ifølge TV 2 startet etterforskningen mot René «Roma» Karoli etter at en ung mann tidligere denne måneden anmeldte ham. Mannen hevdet Karoli hadde forsøkt å presse ham av veien ved ring 3 i Oslo.

Politiet: Drapstrusler

Ifølge kanalen har etterforskerne også fått tak i flere videoer som er sendt fram og tilbake mellom Karoli og den unge mannen. Noen av videoene skal vise det politiet mener er skytevåpen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge TV 2 oppfatter politiet truslene som drapstrusler.

– Ut fra opplysninger i saken kan det imidlertid tyde på at det har vært våpenlignende gjenstander involvert. Det er nødvendig med fengsling både av hensyn til etterforskningen og fordi det er fare for gjentakelse, sier politiadvokat Andreas Meeg-Bentzen ved Oslo politidistrikt.

Konflikt mellom familier

Trusselsaken er en del av en gammel konflikt mellom Karoli-familien og en annen familie i rommiljøet i Norge. Truslene skal ha blitt framsatt på sosiale medier, ifølge NRK.

Karolis forsvarer, advokatfullmektig Per Bjørnar Helgestad, opplyser at Karoli ikke erkjenner skyld.

– Min klient er uenig med tingrettens avgjørelse og vil anke kjennelsen, sier Hegelstad til VG.

– Han sier denne saken må ses i sammenheng med en konflikt som har pågått over lang tid, og han mener både han og hans familie selv er blitt utsatt for alvorlige trusler, sier forsvareren.

Både Reme «Roma» Karoli og broren Alex «Dolla» Karoli hevder de har tittelen som «sigøynerkonge» etter at faren deres Polykarp Karoli gikk bort i 2001.