Fare for sykehusstreik fra neste uke

112 ingeniører og teknologer som er ansatt ved Oslo universitetssykehus, Helse Bergen og Helse Møre og Romsdal går ut i streik på tirsdag dersom meklingen hos Riksmekleren ikke fører fram.
112 ingeniører og teknologer som er ansatt ved Oslo universitetssykehus, Helse Bergen og Helse Møre og Romsdal går ut i streik på tirsdag dersom meklingen hos Riksmekleren ikke fører fram. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ingeniører og teknologer ved sykehus i Oslo, Bergen kan bli tatt ut i streik fra tirsdag, varsler fagforeningssammenslutningen SAN Helse.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det ble brudd i lønnsforhandlingene med arbeidsgiverforeningen Spekter i vår, og partene møtes hos Riksmekleren mandag.

– Hvis meklingen ikke fører fram, blir det streik. Vi sakker akterut i lønnsutviklingen sammenlignet med grupper med like lang utdanning. Erfaringen vår og kompetanse vi sitter på, blir ikke verdsatt av arbeidsgiver, sier Brynhild Asperud, leder NITO Spekter.

Streikeuttaket gjelder 112 medlemmer i Nito Spekter, Den norske jordmorforening og Norges Farmaceutiske Forening som jobber i helseforetakene Oslo universitetssykehus og Helse Bergen.

Asperud hevder arbeidsgiverne bryter avtalen om lønnsfastsettelse.

– Vi mener blant annet at dersom man har tatt relevant etterutdanning, skal det gi lønnsøkning. Vi ser gjentatte eksempler på at erfaring og kompetanseheving ikke verdsettes, sier Asperud.