Rødt frykter for Ap-MDG-miljøpolitikk

Rødt-leder Bjørnar Moxnes er ikke helt med på Une Aina Bastholm og MDGs måte å redde miljøet på. Han er særdeles skeptisk en koalisjon mellom Ap og MDG ved neste stortingsvalg. Her fra siste debatt på Stortinget. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Rødt-leder Bjørnar Moxnes er ikke helt med på Une Aina Bastholm og MDGs måte å redde miljøet på. Han er særdeles skeptisk en koalisjon mellom Ap og MDG ved neste stortingsvalg. Her fra siste debatt på Stortinget. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Rødt-leder Bjørnar Moxnes er skeptisk til hva slags miljøpolitikk som kan bli resultatet av et samarbeid mellom Arbeiderpartiet og Miljøpartiet De Grønne.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Allerede nå roper Moxnes varsku om den «elitistiske miljøpolitikken» en regjeringsallianse mellom Ap og MDG kan komme til å føre om de kommer i posisjon etter valget i 2021.

– Vi må stå for en rettferdig miljøpolitikk. Dersom de med dårligst råd får regningen for utslippskutt, kan man få brennende bildekk i retur, som i Frankrike, sier Moxnes til Klassekampen.

Flere Ap-topper har allerede åpent leflet med tanken om et samarbeid med MDG, men mange fra fagforeningssiden i partiet har problemer med MDGs ønske om å legge ned oljeindustrien og ensidige støtte til bomring.

Moxnes har i stedet en plan for å få klimaaktivister og industriarbeidere på samme lag i 2021 og samle rødt og grønt.

– Diskusjonen fram mot 2021 må inkludere hele den brede venstresiden og fagbevegelsen for å se hvordan Norge kan bygge ny, miljøvennlig industri, sier Moxnes.

Først basert på dette, skal spørsmålet vurderes hvorvidt MDG bør være en del av en rødgrønn allianse i 2021.