LO reagerer på Foodoras innleie av bud under streiken

Syklister i matleveringstjenesten Foodora streiker etter at selskapet og Fellesforbundet ikke klarte å bli enige om en tariffavtale. Illustrasjonsfoto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix
Syklister i matleveringstjenesten Foodora streiker etter at selskapet og Fellesforbundet ikke klarte å bli enige om en tariffavtale. Illustrasjonsfoto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

LO krever at Foodora gir fast ansettelse til et bud som er innleid under den pågående streiken der en femdel av Foodoras bud streiker.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge Klassekampen har LO-advokat Lars Christian Fjeldstad sendt brev til matleveringsselskapet Foodora med frist til 18. september med å gi fast ansettelse til et sykkelbud. Budet ble innleid som «konsulent» via selskapet Easy Freelance etter at Foodora-streiken startet 20. august. Per nå er 142 sykkelbud tatt ut i streik, mens varsel om plassoppsigelse for 53 nye sykkelbud ble sendt til Riksmekleren og Foodora mandag.

LO mener det er ulovlig innleie å hente budet fra Easy Freelance under streiken, og sier de vil vurdere søksmål for å få dom for fast ansettelse.

– Dette er streikebryteri, sier Fredrik Winger i Oslo Transportarbeiderforening, der Foodora-budene er organisert.

Foodora avviser at de har brutt regler, og påpeker at selskapet i streikeperioden har vokst 10 prosent, noe som betyr økt behov for syklister.

– Vi henter inn nye syklister for å dekke den veksten, samtidig som vi respekterer streiken og de som streiker, skriver Foodora-­direktør Carl Tengberg i en epost.

Sykkelbudtjenesten Foodora leverer mat fra restauranter hjem til kunder i Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger, Tromsø og Kristiansand.