Meningsmåling: Plastavfall bekymrer folk flest mest

kronprins Haakon og marinbiolog Fredrik Myhre fra WWF med plastsøppel i et nett som de har plukket opp fra havbunnen etter et dykk utenfor Sjøstrand i Asker. Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB scanpix
kronprins Haakon og marinbiolog Fredrik Myhre fra WWF med plastsøppel i et nett som de har plukket opp fra havbunnen etter et dykk utenfor Sjøstrand i Asker. Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ni av ti nordmenn er svært bekymret for plastavfallet i havet, mens åtte av ti er bekymret for forurensing av miljøet generelt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Målingen er gjort av Opinion blant 1.000 personer i et representativt utvalg av befolkningen på oppdrag fra Universitetet i Bergen, Bergen kommune og Havforskningsinstituttet i tilknytning til havkonferansen «The Ocean» som starter denne uka. Resultatene er gjengitt i VG.

På bekymringslisten til nordmenn havnet plastavfall i havet øverst. 87 prosent av de spurte svarte at de i svært stor eller stor grad er bekymret for plastproblemet i havet.

Neste hovedbekymring er generell forurensing av miljøet, som 78 prosent av nordmenn er ganske bekymret for, mens henholdsvis 66 og 65 prosent – to av tre – sier de er bekymret for at biologisk mangfold minker og at det blir mer ekstremvær.

På femteplass havner drivhuseffekten, som i stor eller svært stor grad bekymrer 55 prosent av de spurte, mens knapt halvparten, 47 prosent, bekymrer seg for at havnivået skal stige.