Valdresflye stengt på grunn av uværet

Artikkelen fortsetter under annonsen

Uværet i Sør-Norge fører til at fjellovergangen Valdresflye, fylkesvei 51, i Oppland er stengt minst natta gjennom. Det blir ny vurdering mandag klokka 8.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det melder Vegtrafikksentralen Øst ved midnatt.

Vinden nådde ifølge Meteorologene fra Yr toppen søndag kveld i 19-tiden, men det vil fortsatt blåse kraftig utover, ikke minst i fjellet i Sør-Norge, i Møre og Romsdal og Agder

I Kristiansund meldte brannvesenet litt etter midnatt om at mannskaper hadde vært ute ved Bytesteinen for å bistå en huseier med sikring av løs trampoline i vinden.

Årets første høststorm har i helga ført til at en lang rekke veier er blitt stengt eller har hatt redusert fremkommelighet. I fjellet i Sør-Norge er det full vinter, med 10–20 centimeter snø spådd. Snøværet og vinterføret vil fortsette utover i uka.

På vei nord

Det dårlige været forflyttet seg søndag gradvis nordover langs Vestlandet.

På Hardangerbrua blåste det så kraftig at en bil med campingvogn blåste rett inn i autovernet søndag ettermiddag. Campingvogna ble ødelagt, men ingen personer ble skadd.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Brua ble stengt grunnet den voldsomme vinden som andre steder førte til at trær falt over ledninger og parkerte biler. På Bømlabrua i Hordaland blåste taket av på en lastebil og traff en annen bil. Ingen ble skadd, men det ble lange køer.

Var full storm

Langs kysten har det vært full storm ved Stad, Svinøy og Ona fyr, og liten storm flere steder sørover langs vestlandskysten. Ved Kråkenes fyr i Vågsøy i Sogn og Fjordane var vinden en kortere periode oppe i orkans styrke.

Ferjestrekningen Leirvåg-Sløvåg og Anda-Lote var innstilt på grunn av dårlige værforhold, mens Hurtigruta droppet anløp langs Vestlandet.