Dette skjer i dag

Foto: NASA/ AP/ NTBscanpix
Foto: NASA/ AP/ NTBscanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dette er blant de ventede hendelsene søndag 15. september.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Konsekvenser av droneangrepene

Saidia-Arbia har sagt at landet har vilje og evne til å møte og håndtere situasjonen etter droneangrepet lørdag på et oljeprosesseringsanlegg og et oljefelt og som har ført til en halvering av landets oljeproduksjon.

Houthi-opprørerne i Jemen har tatt på seg ansvaret, men USA mener Iran står bak.

Presidentvalg i Tunisia

Det holdes presidentvalg i Tunisia. Valget skulle egentlig ha blitt gjennomført 17. november, men ble fremskyndet da president Beji Caid Essebsi døde 25. juli.

Presidentvalget anses som svært viktig i landet som sliter med sosial uro, høy arbeidsledighet og ekstremisme. Men tilliten til politikerne er lav.

Protestmarsj i Hongkong

Demokratiaktivister i Hongkong arrangerer ny protestmarsj. Lørdag brukte tusenvis av demonstranter fakler, lykter og laserpenner i en spesiell demonstrasjon i Hongkong under den kinesiske Månefesten.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiets beredskapssenter

Justis- og beredskapsdepartementet inviterer til åpen dag på politiets nasjonale beredskapssenter på Taraldrud i Ski kommune. Det nye beredskapssenteret skal etter planen stå ferdig neste år.

Senteret skal huse beredskapstroppen, bombegruppen, krise- og gisselforhandlerne og politiets helikoptertjeneste.

Fredningsmarkering

Klima- og miljøminister Ola Elvestuen deltar på fredningsmarkering av kvenske kulturminner i Reisadalen i Storslett, Nord-Troms. Det finnes fra før sju fredede kvenske anlegg i Norge med 59 bygninger og objekter.

Kvener eller norskfinner har preget den nordnorske kulturen på flere måter, blant annet gjennom en særegen byggeskikk gjennom flere hundre år.