Over halvparten av kvinnelige bartendere utsatt for trakassering

Over halvparten av kvinnelige bartendere i Oslo oppgir at de utsettes for seksuell trakassering. Illustrasjonsfoto: Saleina Marie / AP / NTB scanpix
Over halvparten av kvinnelige bartendere i Oslo oppgir at de utsettes for seksuell trakassering. Illustrasjonsfoto: Saleina Marie / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Seks av ti kvinnelige bartendere i Oslo har vært utsatt for fysisk seksuell trakassering det siste året, ifølge en ny studie.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

300 bartendere har deltatt i studien til Kompetansesenter Rus Oslo, skriver Aftenposten.

57 prosent av kvinnene og 29 prosent av mennene var blitt utsatt for fysisk seksuell trakassering de siste tolv månedene, hovedsakelig av gjester. Hver tredje kvinne svarte at de følte seg utrygge på jobb.

Studien skal hjelpe Oslo kommune med å sette i gang tiltak i næringen for å forebygge vold og seksuell trakassering og skape et tryggere uteliv, sier næringsbyråd Marthe Scharning Lund (Ap). Byrådet skal sende en ny alkoholpolitisk handlingsplan ut på høring.

– Nå kan vi bruke funnene fra denne rapporten i vårt arbeid. Mange i serveringsbransjen er unge folk og har det som sin første jobb. Ingen skal måtte oppleve dette på arbeidsplasser, sier hun.