Dette skjer i dag

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dette er blant de ventede hendelsene lørdag 14. september.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen


Hyggeligste håndverker kåres

Norges Hyggeligste Håndverker er et initiativ fra håndverkerbransjen for å skape større stolthet og engasjement for håndverksyrkene. Vinnerne i de sju kategoriene blir kunngjort under Boligmessen i Telenor Arena.

Anne B. Ragde til Trondheim

Det blir hennes eneste offentlige opptredenen i høst. Forfatteren ble i sommer rammet av et hjerneslag. Ragde er aktuell med romanen «Datteren» som etter én uke i salg rett inn på førsteplass på Bokhandlerforeningens bestselgerliste.

Begravelsesseremoni for Mugabe

Den offisielle begravelsesseremonien for Zimbabwes tidligere president Robert Mugabe i hovedstaden Harare. Flere afrikanske statsledere er til stede.

Zimbabwes tidligere president døde i forrige uke i Singapore, der han har blitt behandlet for sykdom siden april. Mugabe ble 95 år gammel.

Demonstrasjon mot suspensjon av Parlamentet

Det holdes demonstrasjon i protest mot suspensjonen av Parlamentet i Storbritannia.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Statsminister Boris Johnson beordret suspensjon av nasjonalforsamlingen fram til trontalen som holdes 14. oktober. Det vil gjøre det vanskelig for politikerne å fatte vedtak for å hindre eller utsette utmeldelsen fra EU og unngå en såkalt hard brexit 31. oktober.

FPÖ velger partileder

Norbert Hofer ventes å bli valgt til ny leder for ytre høyre-partiet Frihetspartiet (FPÖ) i Østerrike.

Hofer er allerede fungerende leder etter at tidligere leder Heinz-Christian Strache ble sparket fra vervet og fra regjeringen etter å ha blitt ble avslørt i en video da han tilbød en russisk kvinne, som hevdet å være niesen til en russisk oligark, lukrative offentlige kontrakter i Østerrike i bytte mot valgkampstøtte.