Bombetrussel mot politihuset i Oslo – en pågrepet

En person er pågrepet etter at han ringte politiet i Oslo og sa at han satt utenfor politihuset med en bombe.
En person er pågrepet etter at han ringte politiet i Oslo og sa at han satt utenfor politihuset med en bombe. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En mann i 40-årene er pågrepet etter at han ringte politiet i Oslo og sa at han satt utenfor politihuset med en bombe.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiets bombegruppe rykket ut for å undersøke en gjenstand i mannens sekk.

Operasjonsleder Tor Grøttum i Oslo-politiet sier til NTB at politiet fikk meldingen klokka 14.38 onsdag ettermiddag.

Etter meldingen tømte politiet publikumshallen, varslet de ansatte internt i politihuset og satt opp sperringer. Klokka 15.36 opplyste politiet at politihuset igjen åpnes for normal trafikk.

Kjent for politiet fra før

– Mannen som ringte inn, er pågrepet, så får vi se hva som var hans motiv. Vi har også sikret en interessant gjenstand, sier Grøttum.

Han vil ikke karakterisere hendelsen som en bombetrussel, siden mistenkte ikke har kommet med trusler om å utløse bomben.

Bombegruppa konkluderte med at mannens gjenstand ikke var farlig, men politiet har beslaglagt den.

Politihuset på Grønland i Oslo ble onsdag ettermiddag evakuert etter at en mann ringte inn og sa han satt utenfor politihuset med en bombe. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Politihuset på Grønland i Oslo ble onsdag ettermiddag evakuert etter at en mann ringte inn og sa han satt utenfor politihuset med en bombe. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Den pågrepne er en mann i midten av 40-årene. Han er kjent for politiet fra tidligere, men politiet ønsker ikke å si hvordan.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Innsatsleder Torgeir Brenden sier til pressen utenfor politihuset at pågripelsen foregikk uten dramatikk.

Tidligere i dag: Mann siktet for trusler mot flyplass og tingrett i Sandnessjøen

Besøkende ble evakuert

I forbindelse med bombetelefonen har Oslo-politiet vært i kontakt med Politidirektoratet. Tidligere onsdag ble det fremsatt bombetrusler mot Alstahaug tingrett og flyplassen i Sandnessjøen i Nordland. En mann i 50-årene er pågrepet i Trøndelag for truslene.

– Vi er kjent med at det også har vært andre hendelser i dag. Vi mistenker ikke noen sammenheng, men det er også uansett helt naturlig å være i kontakt med Politidirektoratet, sier Grøttum.

Ved 15-tiden onsdag ettermiddag meldte Dagbladet om at besøkende ved politihuset på Grønland i Oslo hadde blitt ført ut bakveien på bygningen.

– Da jeg skulle forlate politihuset, fikk jeg beskjed om at vi ikke kunne forlate bygningen. De har bedt oss trekke lenger inn i lokalet. Det er væpnet politi på utsiden, men situasjonen virker rolig, sa Dagbladets reporter, som var på stedet.