Mann dømt for hatefulle ytringer mot AUF-leder

Mani Hussaini her under åpningstale ved landsmøtet i AUF i 2018. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Mani Hussaini her under åpningstale ved landsmøtet i AUF i 2018. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En 60 år gammel mann er i Oslo tingrett dømt til ubetinget fengsel i seks måneder for å ha kommet med truende og hatefulle ytringer, skriver TV 2.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ytringene var blant annet rettet mot tidligere AUF-leder Mani Hussaini, AUF-leder Ina Libak, Leger Uten Grenser og Deichmanske bibliotek. Mannen er også dømt for å ha sendt pakker med søppel til to personer, og for å ha vært voldelig mot en hjemmesykepleier.

I juni 2017 skrev mannen en kommentar på den offentlige Facebook-siden til Hussaini. Oslo tingrett har kommet til at ytringen er hatefull og dermed straffbar. 12 dager senere ytret han seg igjen på Facebook-siden og skrev: «Du er også snart ferdig. LEVE ANDERS BEHRING BREIVIK».

Den domfelte forklarte i retten at innlegget var ment som en meningsytring og «politisk aktivitet», ifølge Aftenposten.

I dommen påpeker retten at det er skjerpende at trusselen ble fremsatt på Facebook-side på bakgrunn av en persons politiske overbevisning og politiske virke, og at dette i ytterste konsekvens er en potensiell trussel mot demokratiet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge TV 2 har Hussaini forklart i retten at kommentaren gjorde at han og familien hans følte seg utrygge, og at han fikk råd fra Politiets sikkerhetstjeneste (PST) om å trappe ned valgkampvirksomheten.

Mannens forsvarer, advokat Henrik Boehlke, sier til kanalen at hans klient tar dommen til etterretning og at de ønsker å anke straffutmålingen.