Få henvendelser fra skokjøpere i forsvinningssaken på Lørenskog
Politiet har fått færre henvendelser fra skokjøpere enn de håpet etter at de viste bilder av et skoavtrykk funnet i huset til Anne-Elisabeth Hagen i Lørenskog.
Mellom 30 og 50 kjøpere som har betalt kontant for skoene, har foreløpig tatt kontakt, skriver Dagbladet.
– Vi håper at flere skal ta kontakt framover, sier politiinspektør Tommy Brøske i Øst politidistrikt.
Politiet gikk onsdag 28. august ut med bilder av et skoavtrykk som er funnet inne i boligen.
Politiet etterlyste da kjøpere av to bestemte modeller av det tyske skomerket Sprox i størrelse 44 til 46.
– Snevret inn
Politiet mente først at det dreide seg om rundt 300 skopar som var kjøpt og betalt kontant i Spar Kjøp-butikker i Norge.
– Vi har nå snevret tallet inn, så det dreier seg om omkring 260 skokjøp som er gjort kontant, sier Brøske.
Skoene var i salg i perioden fra august 2016 til mai 2019.
Anne-Elisabeth Hagen forsvant fra sitt hjem i Sloraveien på Fjellhammer i Lørenskog 31. oktober 2018. Ti uker senere, 9. januar i år, gikk politiet ut offentlig og bekreftet at hun hadde forsvunnet. Like før sommeren opplyste politiet at de mener hun kan være drept og at bortføringen er iscenesatt for å skjule drapet.
Artikkelen fortsetter under annonsenArtikkelen fortsetter under annonsenSkoavtrykket var det eneste i boligen hvor politiet ikke har klart å identifisere en eier eller bruker. Avtrykket er funnet på et sted som tilsier at det tilhører en gjerningsperson.
Politiet om teori
For to ukers siden bekreftet politiet at de nå jobber med en teori om at det kun var en person inne i huset da Hagen forsvant.
– Ja. Men vi holder alle muligheter åpne. Samtidig mener vi disse skosåleavtrykkene er avsatt av en gjerningsmann. Det er der vi er nå, så får vi se hvor det bringer oss videre, sa han Brøske og understreket at de jobber med flere teorier.
Politiet synes måten såleavtrykket er avsatt på er svært interessant.
– Stedet og måten dette såleavtrykket er avsatt på, mener vi er svært relevant for den straffbare handlingen vi etterforsker, sa Brøske.