Dette skjer i dag

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Dette er blant de ventede hendelsene søndag 8. september.

Norge møter Sverige i fotball

Lagerbäcks lag kjemper mot Sverige i EM-kvalifiseringen søndag kveld. Skal Norge kvalifisere seg bør det bli poeng, helst seier på Friends Arena.

Vinner Sverige, er de langt på vei klar for EM. Spania topper tabellen med 15 poeng etter fem kamper. De to beste får plass i sluttspillet neste år.

Første valgdag for kommuner med to valgdager

154 kommuner har i år to valgdager, søndag 8. september og mandag 9. september.

Ved stortingsvalget 2017 var det 173 kommuner som hadde todagers valg, men det var før kommunesammenslåingene. I år er det 356 kommunene som har kommunestyre- og fylkestingsvalg, sist var det 426 kommuner i alt.

Aksjon mot vindkraft

Vindkraftmotstandere planlegger en fem timers aksjon utenfor Stortinget søndag. Det starter med vardebygging klokken 10.

La Naturen Leve, Naturvernforbundet og Motvind stilller, samt Rødts Bjørnar Moxnes, Arne Nævra og Solfrid Lerbrekk fra SV og Kristoffer Robin Haug fra Miljøpartiet De Grønne.

Lokalvalg i Moskva

Det holdes lokal- og regionalvalg i Russland. Sjelden har et lokalvalg i den russiske hovedstaden fått større oppmerksomhet fra utlandet.

Opposisjonen har holdt en rekke store demonstrasjoner de siste ukene i protest mot at flere kandidater nektes å stille til valg.

Obduksjoner av hunder

Over 20 hunder er døde etter å ha hatt blodig diaré den siste tiden. Det blir stadig rapportert om nye smittetilfeller landet over.

To nye hunder ble lørdag levert til Veterinærinstituttet for obduksjon. Det er tatt prøver av en av dem. Hundene skal obduseres nærmere søndag.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært