Vindkraftmotstandere planlegger aksjon i Oslo

Hundrevis planlegger å ta turen til Stortinget søndag for å aksjonere mot vindkraftutbygging. Her fra Eigersund kommune i Rogaland. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Hundrevis planlegger å ta turen til Stortinget søndag for å aksjonere mot vindkraftutbygging. Her fra Eigersund kommune i Rogaland. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Vindkraftmotstandere mobiliserer og planlegger en fem timers lang aksjonsdag utenfor Stortinget søndag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Aksjonsdagen starter med vardebygging klokken 10, hvor motstanderne tar med sprengstein fra vindindustrianlegg over hele landet.

I tillegg til dikt og musikale innslag, vil det holdes appeller fra flere organisasjoner som La Naturen Leve, Naturvernforbundet og Motvind. Også Rødts Bjørnar Moxnes stiller, i tillegg til Arne Nærvra og Solfrid Lerbrekk fra SV og Kristoffer Robin Haug fra Miljøpartiet De Grønne.

Så langt har 731 personer på Facebook sagt at de kommer, mens 2.500 mennesker har vist sin interesse.

– Nå får vi samlet motstanden i hele Norge. Det er viktig å vise at det ikke bare er en og annen tulling i ei grend her og der som er motstandere av vindkraft. Vi skal vise at det er viktig for oss. Målet er å stoppe det som stoppes kan, sier Line Harbak til Adresseavisen.

Hun er en av flere trøndere som tar turen til Oslo for å demonstrere utenfor Stortinget søndag.

– Vi kan ikke redde klimaet med å ødelegge naturen, mener hun.