Vil skyte tre ulveflokker i ulvesonen

Illustrasjonsfoto
Illustrasjonsfoto Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Rovviltnemndene har besluttet at det kan felles tre ulveflokker innenfor ulvesonen til vinteren.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Vi vedtok å ta ut to helnorske og ett grenserevir. Vi tar ut Letjenna og Mangen, samt grensereviret Rømskog, sier nemndleder i Hedmark, Arnfinn Nergård, til NTB.

Beslutningen ble fattet med sju mot to stemmer, nemlig MDG og SV.

– Begrunnelsen går på at vi har et bestandsmål på 4–6 ynglinger årlig, og da skal tre av dem være helnorske. Vi ligger over det bestandsmålet. Hvis man tar ut det vi har sagt, vil vi i dårligste fall ende på 5,5 ynglinger, men antakelig litt over det, legger han til.

Nergård viser til Stortingets vedtak om at man skal forvalte ulvebestanden så nær bestandsmålet som mulig.

Det var Nationen som først meldte om fredagens vedtak på det felles nemndmøtet for rovviltnemndene i region 4 og 5, som omfatter Hedmark, Oslo, Akershus og Østfold, på Hamar. På møtet ble fastsetting av kvote og område for lisensfelling av ulv innenfor ulvesonen i 2020 behandlet.

Rovviltnemndene skulle på et møte 20. august behandle felling av Letjennaflokken og et forslag om å felle Rømskogflokken. Siden den sistnevnte flokken har tilhold både i Norge og Sverige, måtte de norske nemndene vente på en uttalelse fra svenske myndigheter i saken.

Personvernpolicy