Bandidos-topp Lars Harnes pågrepet av politiet

<p>Arkivbilde fra 1999 av Bandidos-lederen Lars Harnes.</p>
Arkivbilde fra 1999 av Bandidos-lederen Lars Harnes. Foto: NTB scanpix

Lars Harnes ble torsdag pågrepet. Politiet ønsker å holde ham fengslet fram til en ny rettssak mot ham starter.

– Politiet forsøkte å møte Harnes med et håndtrykk, men han avslo høflig. Pågripelsen forløp rolig, sier Harnes' forsvarer, advokat Øyvind Bratlien, til TV 2.

I midten av januar ble Harnes frifunnet for drapsforsøk på Imran Saber og løslatt etter tre år i varetekt, men i juni besluttet Høyesterett å oppheve dommen fra lagmannsretten.

Flere ganger sommeren 2015 var Lars Harnes på besøk i garasjen til Imran Saber på Oslos østkant. Harnes var kledd i nylon fra topp til tå, skjøtene mellom klesplaggene var teipet sammen, han hadde på seg finlandshette og hjelm og var bevæpnet med lyddempet pistol. Til slutt valgte politiet, som spanet på besøkene, å pågripe, sikte og senere tiltale Harnes for forsøk på drap.

Påtalemyndigheten godtok at bevisene for anklagen om drapsforsøk ikke var gode nok, men aktor mener at de mange garasjebesøkene burde vært nok til å dømme ham for forsøk på grove trusler mot Imran Saber. Derfor ble saken anket.

Statsadvokat Geir Evanger bekrefter overfor TV 2 at Harnes er pågrepet, og at de har valgt å gjøre dette fordi politiet ønsker å holde ham fengslet fram til rettssaken. Han bekrefter også at Lars Harnes ikke er siktet for nye alvorlige forhold.

Harnes skal etter planen fremstilles for varetektsfengsling fredag. Det er ikke kjent når trusselsaken kommer opp.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært