Politiet vil destruere eksplosiver i Stavanger

Politiet vil fredag foreta en kontrollert destruering av eksplosivene som torsdag ble funnet i en bolig på Gausel i Stavanger.

– Nabohus evakueres av sikkerhetsmessige årsaker, og det vil deretter foretas en kontrollert destruksjon i formiddag. Det aktuelle området er sperret av, og det er ingen grunn for folk i nærheten å være bekymret, sier operasjonsleder Nikolai Austrheim i Sørvest politidistrikt.

Politiet har siktet en mann i 70-årene for ulovlig oppbevaring av våpen, ammunisjon og eksplosiver.

Innsatsleder Frode Kleiven forteller til Stavanger Aftenblad at bombegruppen nå jobber med å flytte eksplosivene fra huset og ut til et hull de har gravd i bakken. Ifølge Kleiven er det snakk om gammel dynamitt, som har en tendens til å bli ustabil når den blir gammel. Det er opprettet en sikkerhetsavstand på 100 meter.

– Siktede ble avhørt i går og det vil også bli tatt ytterligere avhør av ham. Jeg ønsker ikke å gå inn på hva han har forklart i avhør. Siktede vil bli framstilt for varetektsfengsling i dag, sier jourhavende jurist Trude Sem Langfeldt i Sørvest politidistrikt.

Politiet kom over våpnene ved en tilfeldighet. Politiet oppsøkte boligen etter at Mattilsynet var på adressen for å gjøre undersøkelser i forbindelse med bekymringsmeldinger om mannens kattehold. Da mannen viste seg å ikke ville samarbeide, ble politiet kontaktet.

Politiet ønsker ikke å gå inn nærmere på hvorfor de var på stedet, utover at det dreide seg om en annen straffesak.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært