40 personer døde i drukningsulykker i sommer

<p>Redningsskøyta Inge Steensland på fjorden ved Risør. Illustrasjonsfoto: Halvard Alvik / NTB scanpix</p><p></p><p></p>
Redningsskøyta Inge Steensland på fjorden ved Risør. Illustrasjonsfoto: Halvard Alvik / NTB scanpix Foto: Halvard Alvik / NTB scanpix

I alt 40 personer omkom i drukningsulykker i sommermånedene, ifølge tall fra Redningsselskapet. Det er like mange som i fjor sommer.

– Sommerens drukningstall er dessverre like høyt som i fjor. Vi oppfordrer alle ordførere og kommuner til å sette drukning på agendaen og finne gode tiltak for å forebygge drukningsulykker lokalt, sier generalsekretær Rikke Lind i Redningsselskapet.

13 personer omkom i drukningsulykker i august. I juni mistet ni personer livet som følge av drukning, og i juli lå tallet på 18.

Lind mener kommunene allerede nå bør ta tak i drukningsforebyggende arbeid.

– Allerede nå i høst kan kommunene legge til rette for at skolene kan ha svømme- og livredningsopplæring ute. Dette gir elevene erfaring med kaldt vann, å komme seg på land på glatte steiner, strøm og bølger.

Lind påpeker at 25 av 68 drukningsdødsfall så langt i år har skjedd etter fall fra land eller brygge. Åtte ulykker har skjedd under bading.

Bakgrunn : Hva betyr ordet drukningsulykke?

Av de 13 drukningsdødsfallene i august, omkom seks menn fra fritidsbåt, inkludert en kajakkulykke. Så langt i år har 22 personer druknet fra fritidsbåt. Det er tre flere enn i hele 2018.

Av de 68 personene som har druknet så langt i år, er 60 menn.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært