Oslo byråd vil kvitte seg med kommersielle barnevernsbedrifter

Byråd for oppvekst og kunnskap Inga Marte Thorkildsen (SV) vil ha alle kommersielle ut av barnevernet i Oslo innen 30. juni 2021. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Byråd for oppvekst og kunnskap Inga Marte Thorkildsen (SV) vil ha alle kommersielle ut av barnevernet i Oslo innen 30. juni 2021. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Alle private barnevernsbedrifter, som står for en tredel av tilbudet i Oslo, skal nå bort, ifølge en ny avtale mellom byrådet i Oslo og fagbevegelsen.

Oppvekstbyråd Inga Marte Thorkildsen (SV) lover at alle kommersielle skal ut av Oslos barnevern innen 2021. Hun har satt 30. juni om to år som tidsfrist om de rødgrønne får fornyet tillit i hovedstaden, skriver Klassekampen.

I dag er 55 av de 158 plassene som finnes på barnevernsinstitusjoner i Oslo drevet av kommersielle aktører.

Fagforbundet og Fellesorganisasjonen har etter lange forhandlinger blitt enige med byrådet og gått med på fire prinsipper for utviklingen av et profittfritt barnevern. De har også sagt at de vil vurdere alternative turnuser som de tidligere har avvist.

– Dette er historisk enighet vi har kommet til, sier Thorkildsen til avisa.

Hun mener barnevernet er i en tillitskrise og mener deler av løsningen kan være å kvitte seg med kommersielle drivere.

– At noen kan stille spørsmål ved om inntjeningshensyn veier tyngre enn barnets beste, gjør at vi alle burde tenke oss om, sier hun, til avisa.

Det er foreløpig ikke klart hvordan alt skal løses juridisk.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært