Medienes dom: MDG trakk det lengste strået

MDGs nasjonale talsperson Une Aina Bastholm under TV 2s partilederdebatt i Bergen onsdag. Her sammen med Rødt-leder Bjørnar Moxnes. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
MDGs nasjonale talsperson Une Aina Bastholm under TV 2s partilederdebatt i Bergen onsdag. Her sammen med Rødt-leder Bjørnar Moxnes. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Flere politiske kommentatorer mener MDGs Une Aina Bastholm var best under TV 2s partilederdebatt. Folkeaksjonen nei til mer bompenger får 1-er på terningene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

MDGs nasjonale talsperson Une Aina Bastholm får favorittstemplet av Bergens Tidendes tre kommentatorer som fulgte TV 2s debatt i Bergen onsdag.

– Synes det var vanskeligere i dag enn det pleier å være. Er fristet til å dele seieren mellom minst fire, noe som blir for feigt. Ropstad skilte seg ut, men snakket for lite til at han når opp. Jeg sier Bastholm og Erna Solberg (H). Det må bli de to samlet sett for min del, oppsummerer politisk redaktør Frøy Gudbrandsen i BT.

Også Dagbladet gir Bastholm skryt og triller en 4-er på terningen. En 4-er får også Venstre-leder Trine Skei Grande, Ap-leder Jonas Gahr Støre og Solberg. Dagbladet mener likevel de to sistnevnte var best, selv om det ikke ble noen 5-er på terningen.

– Jonas er god, men irriterende avbrytende. Erna er presis, men slapp og tilbakelent. Og de var de beste i kveld, skriver avisen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

God i starten

TV 2-kommentator Aslak Eriksrud gir Bastholm skryt for hennes innsats i første del av debatten som handlet om bompenger.

– Jeg synes Une Bastholm var soleklart best i den første delen. Hun var rolig, behersket og snakket ikke for lenge, sier TV 2-kommentator Aslak Eriksrud.

Også Dagsavisens kommentator Hege Ulstein har samme oppfatning.

– Bastholm gjorde det veldig godt i bompengedebatten i starten. Men skoledebatten viste at det ikke er et parti som har politikk på alle områder, sier hun.

Ikke enige

Ulstein skriver i en kommentar etter debatten at hun mener SV-leder Audun Lysbakken var på hjemmebane, ikke bare geografisk, men også i debatten. Hun mener Lysbakken scoret alle mål i temaene miljø, skole og distriktspolitikk.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

VGs dom er derimot at Siv Jensen var kveldens vinner under TV 2s partilederdebatt i Bergen. De gir henne en klar terningkast 5 blant annet for at hun setter Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum på plass i distriktspolitikken. Jensen var den eneste som fikk det høye terningkastet av VG. Solberg, Støre, Skei Grande, KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad og Lysbakken fikk alle terningkast 4 av avisen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

1-er på terningen

Taperen mener VG var lederen for Folkeaksjonen nei til mer bompenger, Trym Helge Aafløy, som får 1-er på treningen. Den oppfatningen er avisen ikke alene om. Aasfløy kom knapt til orde, og når han først gjorde det, framsto han som sint og sur og angrep de etablerte politikerne for å drive skremselspropaganda, mener avisen.

Også Dagbladet gir Aafløy en 1-er på terningen, blant annet fordi han knapt tar plass og «høres mer ut som en innringer til Holmgang enn deltaker i debatten».

Storhaug i Dagsavisen mener derimot at debattens store taper var KrF-leder Ropstad, en nybegynner som prøver å si for mye på for kort tid.